domingo, 22 de mayo de 2022

LES PRIMERES COMUNIONS

HISTÒRIA: LA PREPARACIÓ DELS DOS ANYS. 

Aquest últims anys de preparació ha estat marcada pel fet de la pandèmia de la COVID 19.

Aquesta situació és evident i l'hem patit en persona tots. Uns més que altres i durant un llarg temps. 

Ens han modificat la forma i el treball. Els objectius i les aspectives.

Creiem que aquesta modificació no és fonamental. Es evident i clara, però l'Esperit Sant ens ajuda i és ell la força que crida i forma de la nostra vida cristiana.

Nosaltres, els catequistes, som instruments en mans de Déu, i la nostra activitat és un camí de la seva voluntat.

 Tres coses són fonamentals: 

1 .Saber que Déu ens estima des de sempre.

I que ens espera i vol estar en nosaltres com un Amic proper que ens ajuda.2. La llei dels cristians és l'amor de Déu i dels germans. Tots som Germans.

Les relacions positives, fermes, col·laboratives, d'equips de vida han de ser l'objectiu de vida.

Les relacions comunitàries té propostes morals. La moral és buscar el bé de tots. 

 3. La vida comunitària, la vida al voltant de l'església, els sagraments com aglutinant de la vida cristiana. Fer la casa de tots els germans. això és la església I la casa de Déu és la nostra i serveix per acollir creients i no creients.

No som sols per educar. Els primers educadors de la fe cristiana són els pares i la família en general. En el marc de la família l'aprèn la fe al Senyor, el model de l'amor i els models morals.

Els infants capten intuïtivament els valors i com es relacionem amb Déu i amb Jesús. 

Aquesta preparació ens ajuda a fer la Primera Comunió sabem que després hem de continuar vivnt com cristià, preparant-se, vivim el nostre entorn recordant el que creiem i el que hem aprés.

 

 

La Mare de Déu, Maria de Montserrat, ens ajudi a sentir com ella, l'amor a Jesús desinteressat i actiu. La Mare de Déu es el model de seguidor i la forma d'acceptació de l'evangeli. Ella cuida, educa i protegeix a Jesús i en els moments de vida finals. Ella està als seus peus donant-li el suport i tot l'afecte. 

Quan ressuscita ella també està amb la comunitat dels seguidors donant-los confiança, suport i esperança. Ella és la nostra Mare del Cel, perquè sempre ha estat pedra fonamental de les comunitats de seguidors amb totes les santes dones.

 

Importància de l'art en la nostra creació cultural, dels equipaments necessaris i dels materials. Estem en temps de canvis i podem visualitzar tota la història i cultura. Necessitem espais i temps per educar.

La manca de cultura global i de llenguatge afecta i fa més difícil la inculturació religiosa i la catequesi.

Cal planetjar-se els canvis necessaris i les persones que han de fer els canvis que han de ser més joves, educats amb les tecnologies i les formes necessàries d'avui