viernes, 4 de marzo de 2022

MISSA FAMILIAR GRUP DE CATEQUESI


L' ÚLTIM DISSABTE DE MES.

Les famílies de catequesi i els infants són convocats una vegada al mes a la missa familiar. Una missa on catequistes, infants i parells viuen el sagrament de l´eucaristia en família. 

Fem un espai propi, els infants hi participin, és prega i és participa de diferents maneres.

La família és molt important. És el principal element de formació cristiana.  

És a la família on el nen i la nena viuen el valor de la fe, de l'esperança i de la caritat. A la família s'aprenen els valors morals, les formes de convivència, la bona educació i les relacions humanes.

 Cada cop és més difícil trobar famílies creients a la societat catalana. La catequesi ha passat de ser una activitat massiva de les escoles i parròquies a una situació testimonial, cultural o folklòrica.

Cal recuperar l'esperit missioner de les famílies, com a testimoni de vida cristiana i de Jesús. Ells al dia a dia viuen la fe, l'esperança i la caritat amb les persones del seu entorn. Això és la funció missionera de modelatge, d'exemple moral i de valor religiós.

Els catequistes ajudem i treballin sobre aquest suport familiar. Creiem i som conscients que només en una hora o una hora i quart, només es poden donar pistas, punts de reflexió i treball. cal fer un treball posterior de repassar els punts que shan treballat a catequesi.

La vivència de la fe és a la vida, ia la realitats dels problemes. problemes que surten a cada pas i que necessiten de les respostes creients. On fem i som cristians és fora de l'església.

Ara, per exemple, al conflicte Rússia contra Ucraïna on els infants necessiten més clarament la convicció cristiana dels parells. La catequesi es veu obligada a tocar el tema que preocupa els infants, les famílies i la societat. 

Explicar la situació de mals contra bons, o poderosos contra febles no és la visió cristiana.

Llegim el que diu Jesús contra la violència, dels Reis i dels prínceps de les nacions. les Benaurances i les disposicions del discurs o sermó de la Muntanya Mat, 5 1-35.

Reflexionem i sobretot preguem per la Pau, per la conversió de cor de tota la humanitat.

 

Que aquesta Quaresma serveixi per reflexionar, pregar i proposar-nos canvis de vida i de formes de fer en ressonància amb l'evangeli.

Jesús va vèncer les tres temptacions. 

Nosaltres també hem de proposar vèncer les nostres tentacions, les nostres debilitats, les nostres pors i traïcions. Cal un camí de la Quaresma que ens apropi a la Pasqua ia la Resurrecció amb esperit renovat.

Que Déu Pari, 

Déu Fill i Déu Esperit Sant 

amb Maria Mare de Déu, sant Josep i Tots els Sants ens ajudi a aconseguir-ho.
Grup familiar

Amèn.