viernes, 8 de abril de 2022

SETMANA SANTA I PASQUA

 

CATEQUESI D'INFANTS DEL CRIST REDEMPTOR 
QUARESMA I SETMANA SANTA

La celebració de la Pasqua és el punt culminant al temps de preparació que és la Quaresma.

Ccada setmana hem fet un quadern de treball per les famílies per saber que hem treballat 

Aquest quadern serveix per fer una reflexió posterior al treballa dels infants. Les diferents dinàmiques en el poc temps que tenim no arriba a la total comprensió. ës en el treball posterior amb la família quan podem acabar de copsar el tema.

Els infants entenen que la vida és un camí més o menys llarg que cadascú ha de recorrer amb les seves coses bones i les coses no tan bones. Som una realitat imperfecta que amb els anys es va fent.

L'autoestima ha de ser gran, no podem ser més que els que som i les circumstàncies. No vivim, ni som en un Món ideal. L'exmple és la guerra de Rússia i Ucrania.

Qui anava a pensar que podria passar en el segle XXI i en Europa civilitzada?

 RAMS

Aquesta setmana final de la Quaresma hem parlat del diumenge de Rams, primer dia de la setmana Santa on Jesús entra a Jerusalem i sap que és l'última vegada que podrà parlar als jueus abans de ser condemnat a mort.

DIJOUS SANT

Un altre dia important és el Dijous Sant. Aquí celebrem el Sant Sopar i el rentat dels peus de Jesús als seus deixebles. Ambdues coses tenen gran simbolisme i es base de la celebració de l'Eucarístia.
L'AMOR de Déu i de Jesús ens queda en el símbol de l'aliment i la beguda (PA I VI) per sempre.
També sap en aquest sopar que tots els seus AMICS l'abandonaran i que inclús un l'ha venut als jueus.
Però Ell segueix el seu camí i la seva docilitat es veu reflexada a l'hort de les Olivers. Demana que no hagi de pujar, ni que se l'estalvii tan sofriment. Però accepta la voluntat del seu Déu i Pare.


DIVENDRES SANT

La trama dels jueus i la pressió del mal fan que sigui acusat, torturat i assessinat pels romans.
La por dels seus, els interessos dels jueus poderosos i la presa de la Pasqua jueva fa que tot es precipiti.
Aquell divendres abans de la Pasqua és l'hora de la foscor. 
Sol mort a la creu, ambdos lladres. Al peu de la creu solament està la mare Maria i el desixeble estimat.
Els romans no deixa que cap persona s'apropi. De lluny les dones seguidores ploren i es lamenten.
El cartell sobre la creu marca el seu delicte. INRI ( ser el Rei dels jueus).

DISSABTE I DIUMENGE DE PASQUA

Aquesta matinada tot canvia, la derrota i el fracàs es torna alegria. Jesús ha resuccitat. Els seus seguidors amagats no poden creure la notícia que els porten les dones aquell matí. han anat a la tomba i no l'han trobat. Uns l'han dit que perquè buscaven entre els morts els que havia resuccitat?
No comprenen del tot el que passa. Solament quan es presenti entre ells comprenderan deficientment el que passa. Uns deixebles que caminavem cap el seu poble a Emaús, l'han trobat pel camí i els ha acompanyat parlant i explicant les escriptures. Solament l'han reconegut quan ha partit el pa.

EL PAPER DE LA FAMÍLIA I LA COMUNITAT.

Reconèixer que tots treballem i fem possible que els nens coneguin a Jesús com Amic i sentir-lo molt proper. Jesús està entre nosaltres quan parlem d'ell, quan fem catequesi, quan estem a casa.
és com l'aire, el vent, l'estima o l'energia elèctrica que funciona i està però no és veu.
Venen els infants i els rebem amb els braços oberts. Els volem donar a entendre que seguir i conèixer a Jesús i la seva voluntat és cosa de tota la vida. No podem acabar en la comunió. La comunió és un punt important del camí.
Mossèn Carlos, els catequistes, les noies ajudants fem un treball que ha de ser recolzat i seguit. A més a més, diu el Sant Pare que nosaltres posem la llavor, però és el Esperit Sant és qui fa crèixer en els nens i les persones la Vida en l'Esperit.  


Mossèn Carlos dedica cada setmana un temps per estar amb els infants i pregar amb ells. 

 Hem fet dos mises familiars en aquesta Quaresma amb molt bona participació d'infants i famílies.